|
Mr. Left
|
Reclama fara bani pentru o linie aeriana indiana, Jet Airways.
Cand am luat biletele spre Bucuresti, candva prin Mai, combinatia Jet Airways/Tarom a fost mai ieftina decat restul cu cel putin $400 de persoana. Am platit cu un pic de frica, cum adica sa zbori cu indienii??? Cam asta a fost si reactia prietenilor. Cand am intrebat Expedia despre cate bagaje putem lua in pretul tichetului, raspunsul lor a fost un numar de telefon cu care ar fi trebuit sa contactam Jet Airways. Numarul insa nu functiona, asa ca am amanat intrebarile pana in ajunul plecarii cand am sunat la reprezentanta lor din New York (cel putin numarul ar fi trebuit sa fie de acolo, operatorul parea sa fie in India). Nenea asta mi-a gasit rezervarea imediat, m-a intrebat ce vreau sa mananc (vegetarian sau nu) si mi-a spus ca putem avea cate 2 bagaje de maxim 23 kg fiecare, plus bagajele de mana. Cand totul parea perfect, il intreb daca transferul bagajelor se face automat la Bruxelles. Aici m-a cam dat peste cap, spunandu-mi ca ei nu au nici un acord cu Taromul in privinta asta si ca va trebui sa mi le transfer eu singur. "Cum dom'le, esti nebun, nu am decat doua ore la dispozitie, cum sa trec prin vama, sa imi caut bagajele, sa imi iau un nou boarding pass, sa fac un nou check-in, sa trec prin security si sa te gandesti ca mai prind si avionul de Bucuresti? Mai ales la intoarcere cand am numai o ora intre avioane?". A zis ca nu e treaba lui si ne-am "despartit" prieteni.
Pe Pearson, nici o problema. Bagajele au fost "facute" pana la Bucuresti, imbarcarea a decurs normal si de aici incolo, numai cuvinte de lauda pentru Jet. Avioane noi, locuri foarte comfortabile, spatiu mult, video personal, bautura si mancare cata vrei, toti extrem de serviabili si simpatici, asa ca 8 ore au trecut ca prin vis (partial la propriu). La Bruxelles, trebuie sa fii atent ca trebuie sa treci din nou printr-un filtru de securitate, altfel portile Jet si Tarom sunt fata in fata.
Despre zborul spre Bucuresti... nimic rau. Servirea cafelei a fost o experienta noua pentru mine. Am fost intrebat daca vreau si lapte. Zic - da! Vreau zahar? Pai, nu. Primesc ceasca si stewardesa imi intinde si un pliculet despre care am banuit ca e zahar, asa ca am repetat - nu, multumesc, sunt OK. Cand ma uit la continutul cestii, m-am albit. La fel ca si el (continutul). Zic - doamna, nu va suparati, dar mi-ati dat numai lapte. Unde e cafeaua? Asa am aflat ca in Europa ti se da apa calda cu lapte, iar cafeaua ti se ofera separat, in plic.
Pe Otopeni avionul se opreste la vreo 50 de metri de poarta si, foarte convenabil, isi deschide doua usi pentru coborare direct pe pista. De acolo te ia un autobuz fara aer conditionat care te plimba pana la o usa mica, undeva in dos. Asa am intrat in aeroport, pe usa din dos. Aici a trebuit sa asteptam pe o scara ingusta ceva timp, pana sa ajungem in vama. De acolo totul a decurs perfect, bagajele erau pe carusel inaintea mea.
Drumul spre casa a fost foarte scurt, am mers cu 140 km/h prin Bucuresti asa ca cele doua ore cu care am fost amenintat s-au transformat in numai 20 de minute.
Revin in curand cu poze.
|